Login
+Follow
Login

Näräventyr

Vad är näräventyr?

Behöver man resa flera hundra mil för att uppleva ett äventyr? Kanske för vissa, men för oss på 24 Hour Meals så handlar ett äventyr och nya upplevelser och erfarenheter. Givetvis så är det ju så att ju äldre och mer erfaren man blir dess längre kanske man måste resa för att hitta nya utmaningar. Man skall dock inte missa allt man kan uppleva under en dag eller en helg 30 minuter med bil eller 1 timme med cykel.

Det är våra kriterier på ett näräventyr, det bör inte vara så mycket längre än 30 minuter med bil alt 1 timme med cykel men givetvis är det mer riktlinjer än regel. När jag tar med mina barn till skogen bakom huset och när skogen slutit sig om oss så känns det för dem och lite för mig med som man kan vara mitt i vildmarken.

Vi vill uppmana alla att ta tillvara på den fina natur alla i Sverige har runt omkring sig utan att behöva flyga eller åka tåg för att komma bort. Ge er ut och undersök ert närområde om ni inte redan gjort det.

Bokskogarna i Halland

Custom-3820-30 minuter med bil från Varberg finns fantastiska bokskogar. Att vandra omkring i den här miljön för tankarna tillbaka till riddartiden och man kan nästan se Robin Hood bakom varje träd. Just i det här området finns det massor av uppmärkta naturstigar som passar både vuxna och barn i både längd och höjdmeter. En av mina favoritleder går genom stora salar av bokskog med pärlande bäckar i den kuperade terrängen. Här kan barn leka och uppleva timmar i sträck. Att sitta still och lyssna på naturen eller för den delen göra en övernattning i tarp kan vara en riktigt fin upplevelse.

Custom-68

Skvaltkvarnar

closeadventure_5Att göra en dagstur till historiska områden kan vara ett perfekt näräventyr för både vuxna och barn. Just den här turen begav sig till några skvaltkvarn som bevarats i bra skick. Förr i tiden stod det ett tiotal kvarnar längs bäcken men nu finns det det endast ett fåtal kvar men resterna av de gamla kvarnarna är minst lika intressanta för barn som de hela om inte mer. Det är otroligt spännande att gå längs bäcken och känna sig som man var tillbaka 100 år i tiden.Custom-2

Skogen runt knuten

closeadventure_8Det kan vara så enkelt som att bege sig ut med en matkorg och gå till den närmaste skogen man oavsett hur stor eller liten den är. Bara man kommer in i dess dunkel så kan det kännas som man är mitt i vildmarken men ändå ha nära hem igen. Perfekt för barn och andra som börjar få upp lusten för äventyr. Mat och fika fungerar för alla personer i alla åldrar.

Om oss

Välkomna till vår egna blogg. Den här bloggen är mer en inspirationsblogg än en informationsblogg.

Vi vill i första hand få er att bli inspirerande att ge er iväg ut på både korta och långa äventyr. Vi kommer skriva om våra event, våra egna personliga äventyr, utrustning som vi har möjlighet att få prova men även ta hjälp av våra "ambassadörer" och äventyrare för att ha möjlighet att fylla ut bloggen med så mycket inspiration som det bara går.

Givetvis finns det lite information om vår mat men för mer djupgående information hänvisar vi till vår hemsida och facebook.

Så välkomna till vår blogg och hoppas ni blir inspirerade!

// Personalen på 24H och dess vänner

+Follow

Login