Login
+Follow
Login

Utrustning/kläder vi använder

Som en del av det svenska outdoorlivet har vi på 24 Hour Meals haft förmånen att ta del av våra kollegors utrustning under event och mässor. Vi tänkte därför skriva lite om några av favoriterna vi har hittat. Den här listan kommer givetvis byggas på allteftersom vi får chansen att testa mer och nyare prylar.

Haglöfs

Roc jacket

Roc highEn riktigt snygg och funktionell skaljacka. Roc-High Jacket klarar de tuffaste väder med 3-lagers  Gore-Tex® Pro Shell-teknik. Jackan fungerar lika väl på vintern som sommaren. Vi använder jackan både till vardags vid kundbesök samt även på vandringar där vi vill vara säkra på att hålla oss torra och varma hela dagen igenom.

 

Lizard Jacket

lizardDenna jacka/ziptröja använder vi dagligen på kontoret såväl som på tur. Det är gjord i ett vindavvisande stretch material som är riktigt skönt. Jackan är tunn och fungerar utmärkt som lager två när det inte är allt för kallt. I denna serie finns även byxor och shorts.

Bunge shirt

bungyEn mångsidig, stretchig fleecejacka som också är ett slitstarka mellanlager för alla outdooraktiviteter. Det här plagget är perfekt att använda som ett vardagsplagg både på kontoret och på event eller mässor.

Fjällräven

Vi använder oss av Fjällrävens byxor som våra profilkläder för mässor och event. Givetvis håller Fjällräven så hög nivå att vi även privat köper deras kläder.

Keb trousers

kebtHär har ni en av mina absoluta favoriter när det kommer till vandring. Det är en byxa som är blandad med G1000 på utsatta partier och ett stretchmaterial där det behövs. Jag använder mina Keb på jobbet under mässor och event och jag trivs extremt bra med deras följsamhet. Under Abisko till Nikkaluokta var det välventilerat och med vaxat G1000 bra smuts/regn-skydd. Det ända som man måste tänka på trots vaxat G1000 är att byxorna klarar inte av regn i längre perioder så ha alltid med ett par regnbyxor som lätt går att dra över.

Inför 2014 har vi även skaffat gaiter varianten av byxan. Den här varianten gör det möjligt att koppla av nederdelen av byxan och göra gaiters av dem. Det gör att man kan få det luftigt varma sommardagar men ändå skydda smalbenen från riv och skav från grenar och snår.

Kajka 75L

Kajka75En riktig slitvarg bland ryggsäckar. Det är långt ifrån den lättaste säcken på marknaden men jag tycker att det unika sättet att öppna säcken på ihop med ett fantastiskt bärsystem så är det värt lite mer vikt. Den lösningen som finns på ryggan med att öppna upp hela framsidan på ryggan gör den även otroligt lättpackad och fungerar väldigt bra som kameraryggsäck under längre turer.

Primus

Här kommer lite info om de kök och annat från Primus som vi gillar att använda på våra event och hiker.

OmniLite Ti

Omnilite Ti Ett kök att älska! OmniLite Ti är ett litet smidigt multifuelkök som levererar i alla miljöer. Vi kör det under både vinter och sommarturer men i första hand vinter. Som bränsle använder vi teknisk bensin som vi köper på friluftsbutiker eller hos färghandlaren. Den typen av bränsle sotar inte på grytorna och det sotar inte heller igen vid brännaren. Den är liten men ger bra effekt och framför allt står det stabilt och är driftsäkert.

Vi använder även EtaPower och Primus termosar.

Hilleberg

Akto

Hilleberg_Akto Ett enmanstält som ger 100% trygghet och dessutom har låg vikt. Ett tält vi använder då vi rör mycket på oss och inte behöver så mycket lyx. Med sina 1.7kg och det lilla formatet nermonterat gör det till det perfekta tältet när rörelse och lätta ryggor är viktigt.

Nammatj 3GT

nammatj3GTTältens Ferrari! Ett tält att bo lyxigt i på sommaren med fin sitthöjd i den rymliga absiden. Tältet har fått Black Label från Hilleberg vilket betyder att det är ett tält som klarar de tuffaste väderförhållanden. Vi anväder det som vårt hotell när vi är på event och det är också vårt givna val på vinterturer.

Atlas

atlasHilleberg basecamp-tält. En stor kupol som vi kan ha som lager eller förevisningsrum på utomhusevent. Det går att sova upp till 8st personer i tätet. Perfekt att ha som bas där man kan äta frukost och kvällsmat inne utan att trängas eller för delen byta om och torka kläder med ståhöjd.

Anjan 2GT + Tarp 10UL/XP

annjan2gtUnder sommartiden så använder vi våra Anjan 2GT. Här har vi ett tält som väger som ett enmanstält men med utrymme som en mindre lägenhet. Absiden är stor nog för ryggor och matlagning eller för den delen sätta in en låg stol så man kan sitta och via även om det regnar ute. Luftigt och härligt då tältduken inte går hela vägen ner. Tarparna anväder vi oftast som vindskydd eller tak för att göra lägret lite mysigare. Även att täcka över en hängmatta.

Lundhags

Skjortor

coboVi har testat både Roupe och Cobo skjortorna från Lundhags och vi tycker att de sitter otroligt bra samt att de fyller sina olika funktioner med bravur. Väl värde pengarna och kommer följa med på både sommar och höstvandringarna.

Ahke pants

ahkeAhke byxan är en byxa för den extrema friluftsaren. Den har förstärkta benslut med keprotec vilket gör nederdelen extremt slittålig. Att byxan utöver de förstärkningar som finns även har vattentäta paneler över knä och stuss gör de extremt användbara speciellt för mig som fotograf då jag ofta går ner på knä eller sätter mig på stubbar mm.

 

 

Om oss

Välkomna till vår egna blogg. Den här bloggen är mer en inspirationsblogg än en informationsblogg.

Vi vill i första hand få er att bli inspirerande att ge er iväg ut på både korta och långa äventyr. Vi kommer skriva om våra event, våra egna personliga äventyr, utrustning som vi har möjlighet att få prova men även ta hjälp av våra "ambassadörer" och äventyrare för att ha möjlighet att fylla ut bloggen med så mycket inspiration som det bara går.

Givetvis finns det lite information om vår mat men för mer djupgående information hänvisar vi till vår hemsida och facebook.

Så välkomna till vår blogg och hoppas ni blir inspirerade!

// Personalen på 24H och dess vänner

+Follow

Login